user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Jacht Basis Test Zondag 2 mei 2021

De jacht Basis Test (JBT) wordt op 2 mei 2021 afgenomen. Ook dit jaar zullen deze testen plaatsvinden op De Waltakke aan de Bolkbeekweg 7 in Lochem.

Het doorgaan of de vorm van de test hangt af van maatregelen/beperkingen die genomen worden en zijn door de Rijksoverheid.

Het doel van de JBT is het vinden van Vizsla´s die over voldoende jachteigenschappen beschikken. Vizsla´s die niet via veldwerkwedstrijden of SJP-proeven in beeld komen, maar wel interessant kunnen zijn voor een verantwoord fokprogramma. Tevens is het een leuke gelegenheid om eens te kijken wat jouw jachthond allemaal kan en hoe zijn of haar bouw beoordeeld wordt.

Aanlegtest

De JBT is een aanlegtest, maar enige training is wel nodig. Oefen het zwemmen en apporteren met je hond. Je hond moet ook wel eens een spoor uitgewerkt hebben. Ondanks de goede neus van de Vizsla, moet hij of zij leren wat er van hem of haar verwacht wordt. Een tip die we kunnen meegeven: Neem het reglement door en kijk of de testen ook in het trainingsprogramma van je jachtgroep zijn opgenomen. Probeer of de testen meerdere keren uit te voeren. Niet een Jachtgroep? Vraag dan iemand in je omgeving om je te helpen.

De JBT bestaat uit de volgende testen: 

* Schottest

* Veldtest

* Spoortest

* Watertest

* Apporteertest

Alle testen worden beoordeeld door erkende keurmeesters.

Lees voor je je inschrijft het JBT-reglement. Hierin wordt uitgelegd hoe de testen worden afgenomen. Een JBT-certificaat kan een voorwaarde zijn voor het verkrijgen voor een positieve foktoetsing van de vereniging (zie het fokreglement). Je bent ook van harte welkom als je niet met je hond wil fokken, maar wel geïnteresseerd bent in de jachteigenschappen van je Vizsla.

Naast het testen van de jachteigenschappen vind er op deze dag een exterieurkeuring plaats. De beoordeling van deze keuring hoeft geen invloed op het wel of niet behalen van een JBT-certificaat. Als op de dag van de keuring je hond ouder is dan 9 maanden, dan wordt de beoordeling wel als officiële exterierkeuring erkend in het verenigingsfokreglement.

Ben je bereid om te komen en jouw fantastische Vizsla te tonen? Dan zijn wij erg benieuwd naar wat je hond in huis heeft en zien wij je graag op zondag 02 Mei in Lochem.

Je hond moet 7 maanden of ouder zijn op de dag van de JBT en in het bezit van een geldig NHSB-nummer. 

Opening inschrijving: 01 maart 2021. 

Er is ruimte voor maximaal 18 deelnemers. 

De inschrijving wordt gesloten zodra dit aantal + 2 reserves behaald is of uiterlijk 25 april 2021.

De kosten zijn voor leden € 50,00 en voor niet-leden € 60,00.

Wil je inschrijven voor de JBT, stuur dan een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  met de volgende gegevens:

Eigenaar: Naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, lid van de vereniging ja/nee.

Hond: Stamboomnaamnaam, NHSB-nummer, chipnummer, geboortedatum, korthaar/draadhaar, reu/teef.
 
Op de dag zelf kun je gebruikmaken van de lunch. De kosten hiervoor zijn € 10,00 p.p. voor soep, broodje kroket, broodje ham en kaas en koffie/thee, jus, melk.  Je dient dit ’s morgens zelf aan te geven en af te rekenen bij de restauranthouder.


Heb je nog vragen? Stuur dan vanaf 1 maart 2021 een e-mail naar 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of bel Huub Hermans (06-51649745 tussen 10:00 en 22:00 uur)

logo header

 

Privacyverklaring