user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

In geval niet meer honden zijn ingeschreven dan het aantal beschikbare plaatsen, worden alle honden geplaatst. In geval meer honden zijn ingeschreven dan het aantal beschikbare plaatsen, zal plaatsing geschieden volgens het door ORWEJA voorgeschreven lotingssysteem.

Het nieuwe lotingssysteem voor de veldwedstrijden geeft de organiserende vereniging de mogelijkheid om twee wildcards te verstrekken. Dit geldt zowel voor de jeugd als de open klasse wedstrijden. De veldwerkcommissie kan wildcards in de eerste plaats toekennen in het belang van de wedstrijd, bijvoorbeeld een gastheer, veldbegeleider of jachthouder.

Criteria van onze vereniging

De vereniging van Hongaarse staande honden 'Vizsla' zal voor toekenning van de (overige) wildcards de volgende criteria toepassen:

  • De hond jaagt in de stijl van het ras, toont initiatief en doorzettingsvermogen en wordt gezien als een talent binnen het ras;
  • De hond heeft geen fokuitsluitende afwijking en is niet gesteriliseerd, dus zou in de toekomst een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de fokkerij.

En:

  • De hond heeft geen BVT of kwalificatie in Nederland (jeugd) of geen kwalificatie in de open klasse waarmee deze voorrang heeft bij de loting.

Of:

  • De hond heeft zich door middel van kwalificatie bewezen binnen de wedstrijden en vertegenwoordigt het ras op een hoog niveau, waardoor deze hond een plaats in de wedstrijd van onze eigen vereniging verdiend heeft.

De vereniging is niet verplicht om twee wildcards per wedstrijd aan te wijzen. De keuze voor de honden die de wildcard verdienen, wordt genomen door de veldwerkcommissie op basis van eerder getoond werk in de wedstrijden, trainingen of bij instructiedagen.

Per persoon wordt aan maximaal één hond een wildcard verleend per seizoen. De veldwerkcommissie is verantwoordelijk voor de keuzes en zal eventuele bemerkingen in overweging nemen.