user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

 

In de nieuwsbrief van 31 augustus j.l. hebben we een oproep gedaan voor een nieuwe voorzitter en een secretaris.

Helaas is er tot op heden geen enkele reactie binnengekomen!

Vandaar deze hernieuwde poging. De vereniging kan nu eenmaal niet blijven draaien zonder een voltallig bestuur!

 

Natuurlijk moet je wel dusdanig gek zijn van de Vizsla dat jij je steentje wilt gaan bijdragen aan het reilen en zeilen binnen de vereniging. Het besturen van de vereniging gaat doorgaans vrij soepel doordat we een aantal commissies hebben die een groot deel van de activiteiten voor hun rekening nemen. Als bestuursleden houden we ons in 1e instantie bezig met de grote lijnen, behartiging van de belangen van ons prachtige ras, beleid voor de toekomst, ondersteuning waar nodig en evaluatie/ bijstelling achteraf. 

 

Wij pretenderen niet dat wij alwetend zijn, van sommige zaken weten wij heel veel. 

We zijn ook gewoon Vizslaliefhebbers die vrijwillig hun stinkende best doen om ieder lid van de vereniging leuke informatie en activiteiten aan te kunen bieden. 

Het besturen van de vereniging is doorgaans leuk, af en toe ontstaat er een discussie.

Dat moet ook kunnen mits er op een respectvolle manier met elkaar gecommuniceerd wordt. Uiteindelijk zijn we als bestuur degene die besluiten nemen.

 

Ieder bestuurslid kan zelf bepalen hoeveel tijd hij/zij wil besteden aan de vereniging. Natuurlijk vereist de ene functie meer tijd dan de andere. Als we er in slagen om een nieuwe voorzitter en secretaris te vinden zijn we voldoende op sterkte om tot een evenwichtige verdeling van taken te kunnen komen. Komen we toch weer terug bij het begin:

 

Voorzitter: 

Idolaat van het ras? Ben jij degene die we zoeken? Heb jij ervaring met bestuurlijke taken? Wellicht kennis en affinitieit met de kynologie? Kan jij het overzicht houden en zorgdragen voor een optimale communicatie intern en extern?  Ben jij het nieuwe gezicht van de vereniging? Sta je voor je mening? 

Natuurlijk verwachten we niet dat jij alle vragen met ja kan beantwoorden! Maar wil je er van gedachte over wisselen, dan ben je natuurlijk van harte welkom.

 

Secretaris: 

Verliefd op de Vizsla? Ben jij de as van het wiel? Ben jij meer het type dat het leuk vind om de vereniging adminstratief in goede banen te leiden? Goed in de verslaglegging? Heb jij bij voorkeur kennis van de geldende reglementen? Communicatief sterk? De beschikking over redelijk wat tijd om deze taak te kunnen vervullen?

Laat het ons weten!

 

Het is weliswaar nog geen 5 voor twaalf, maar wel half twaalf!  Zonder jullie inbreng kan het huidige resterende enthousiaste bestuur het niet alleen meer bolwerken. 

Onder de ruim 700 leden moet toch iemand te vinden zijn die zich aangesproken voelt en die aan het denken is gezet. Dus kom op en reageer!: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Jullie zijn natuurlijk altijd welkom om met ons van gedachte te wisselen. 

Eventuele kandidaten willen we uiterlijk 14 dagen voor de BALV aan de leden kenbaar maken.

 

Is een bestuurfunctie een “hondenbaan” ? Nee, een “baan” in het belang voor onze honden!

 

Nanna, Albert, André, Hans en Peter.