user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Van 24 tot en met 27 september is in Tsjechië de Europa Cup voor de Vizsla geweest. Dit is een internationale tweedaagse veldwedstrijd met teams uit heel Europa. Dit jaar waren er 14 teams uit 11 landen. Er was ook een Derby veldwedstrijd voor jonge honden. Het waren fantastische dagen met mooi hondenwerk, ruime en mooie velden en ruim voldoende wild. Ook de organisatie door het gastland Tsjechië was echt perfect. Verder waren er ook nog eens mooie resultaten van het Nederlandse Team. Dit alles maakte deze Europa Cup tot eentje om te herinneren.

De volgende teams zijn door de Nederlandse Vizsla Vereniging afgevaardigd:

Open klasse korthaar: Teamcaptain Ruben Groenendijk met Vörös Vadasz Loke, Herman Obbink met Crimson Sky’s Hunter, Monique van Rozendaal met Szervusz Delta, Ingrid Barnhoorn met Szervusz Szende en Lies van Essen met Crimson Sky’s Purple Rain.

Open klasse team draadhaar: Yvette Hoorman met Fenyes Varasz Gundi en met Fenyes Varasz Glenda. 

Derby team: Michael Pallesen met Vorös Vadasz Edradour, Sylvia Kiewiet met Kyrago’s Eden en Yvette Hoorman met Fenyes Varasz Robijn.

Op de eerste dag van het EC was er een mooi resultaat voor Monique van Rozendaal met Szervusz Delta, ze werd 2 de met een Uitmuntend. De tweede dag was de Derby wedstrijd voor de jonge honden en was het water apport voor de honden van het EC. Ook was er de exterieurkeuring. Bij de Derby wedstrijd waren er helaas geen resultaten voor het NL team. Bij het waterapport scoorde 4 honden een Uitmuntend en eentje helaas een 0 voor een niet uitgevoerd apport. Bij de exterieurkeuring werd 3x Uitmuntend gescoord en 2x Zeer Goed.

Ook op de laatste dag van het EC was er succes voor het Nederlands Team. Monique van Rozendaal behaalde met Szervusz Delta wederom een Uitmuntend in haar groep. Ze werd 5 de met dit resultaat in een erg sterke groep, waar later de winnaar van de groep ook de winnaar van de dag werd na de barrage. In een andere groep was er ook succes voor Ingrid Barnhoorn met Szervusz Szende, zij werden 1 ste in hun groep met een Zeer Goed. 

Met deze resultaten heeft het Open klasse korthaar team uiteindelijk de 5de plaats behaald op het EC van 2021. Een resultaat om trots op de zijn. Monique van Rozendaal werd met Szervusz Delta de 4 de beste hond van het hele EC waaraan maar liefst 51 Vizsla’s deelnamen. Ook kreeg Monique nog een prijs voor haar zelfgefokte Vizsla, die beschikbaar was gesteld door de Hongaarse rasvereniging, namelijk de prijs voor de beste Vizsla teef van het EC die niet in Hongarije is gefokt.

Het Nederlands Team wil het bestuur bedanken voor het vertrouwen en het afvaardigen van meerdere teams. Ook willen we de sponsors bedanken, deze waren: Jovanovic Collars, Hubertus Gold, Fast Dog en Dierenklinieken De Polder en Maassluis.