user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Op zaterdag 12 februari 2022 organiseerden we in het clubhuis van de Kynologenclub Almelo (KCA) een fokgeschiktheidskeuring voor Vizsla´s. De officieel FCI-gecertificeerde keurmeesters mevrouw Reeskamp-Blok en mevouw Nijhuis hadden zich beschikbaar gesteld voor deze keuring.

Het was mooi droog en zonnig weer deze zaterdag en de keuringen konden corona-proof buiten georganiseerd worden. De vier aangemelde Vizsla's voldeden allemaal aan de eisen van de het Reglement Fokgeschiktheid van onze vereniging en behaalden daarmee de felbegeerde kwalificatie. De volgende keuringen vinden plaats op een gecombineerd evenement op 9 april op de Waltakke te Lochem. Hierbij is het mogelijk de Jachtbasistest te behalen en/of aan de fokgeschikheidkeuring te voldoen. Dit evenement is echter reeds volgeboekt.

Door corona was het de afgelopen twee jaar voor de eigenaren van een Vizsla lastig om de aan de vereiste exterieureisen te voldoen die nodig zijn voor een dekaanvraag. De exterieureis voor een dekaanvraag is immers het behalen van minimaal twee keer een 'Zeer Goed'-uitslag op een show. De shows die hiervoor nodig zijn, werden door corona veelvuldig afgezegd. Hierdoor heeft onze vereniging de afgelopen twee jaar verschillende fokgeschiktheidskeuringen georganiseerd. Deze zijn, al dan niet in combinatie met een Jachtbasistest, gehouden.