user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Dirk 3Dirk 16 februari 2023
Update: Dirk heeft een nieuw huis gevonden. Dank voor alle reacties.

 

3 januari 2023

De bijna 1-jarige Vizsla draadhaar Dirk zoekt een nieuw thuis. Wil jij deze energieke pup de gouden mand geven die hij verdient? 

Over Dirk
Dirk is een echte Vizsla draadhaar: hij is een enthousiaste hond die heel graag bij je is en je vaak achterna loopt om te kijken wat je gaat doen. Dirk heeft de puppycursus gevolgd en is met vlag en wimpel geslaagd. Los luistert hij perfect, ook als hij naast de fiets meeloopt. Aan de lijn valt er nog wel wat te winnen; in zijn enthousiasme is hij soms moeilijk te remmen als er bijvoorbeeld een dwarrelend blaadje voorbij vliegt. Je doet hem dan ook een groot plezier met lange boswandelingen.

 

In huis
Thuis ligt Dirk graag bij je op de bank of voor de houtkachel, maar ook in de bench zal je hem regelmatig vinden. Hij speelt het liefst met de bal en is altijd in voor een trekspelletje. Alleen zijn gaat hem heel goed af; Dirk kan prima 3 à 4 uur alleen thuis zijn. Wel vindt hij het fijn om – als zijn baas thuiskomt – lekker even te spelen of een stuk te gaan wandelen.

 

Lief en enthousiast
Dirk is opgegroeid met jonge kinderen (onder de 10 jaar). Naar hen is hij enorm lief. Zelfs door de kleinsten laat Dirk zich graag borstelen. Hij heeft engelengeduld en geniet van de aandacht die hij krijgt.

Soms kan Dirk wat waaks zijn, bijvoorbeeld als hij iets in huis of in de tuin hoort. Hij blaft dan even, ook als de bel gaat of als iemand hem benadert die hij niet kent, maar zodra je aangeeft dat alles goed is, laat hij zijn stembanden gauw met rust en is hij weer de lieve, enthousiaste Dirk zoals altijd. Hij gaat ook graag mee in de auto. Instappen in de kofferbak doet hij zelf, bij het uitstappen heeft hij (nog) een helpende hand nodig. In zijn eentje vindt hij het spannend.

 

Omgang met honden en andere dieren
Naar zijn hondenvriendjes toe is Dirk altijd enthousiast en is hij de laatste die stopt met spelen. Honden die hij niet kent, benadert hij wisselend: de ene keer wil hij graag spelen, de andere keer loopt hij er met een boog omheen. Dirk kan goed met katten omgaan; in zijn huidige woonsituatie leeft hij samen met een kat. Die moet overigens niet zoveel van hem hebben, maar zelf is hij vriendelijk naar de kat. Naar kippen daarentegen is Dirk iets minder vriendelijk. Hij vindt het vooral leuk om achter hen aan te gaan.

 

Gezondheid
Dirk heeft een voedselallergie (eiwit). Deze allergie uit zich onder meer in jeuk, rode oogleden en oorontsteking. Het is verdrietig dat zijn huidige baasjes helaas niet de financiële middelen hebben om voor hem te blijven zorgen. Om die reden zijn ze dan ook op zoek naar iemand die Dirk wel de zorg kan bieden die hij nodig heeft.

Op dit moment krijgt Dirk een prednisonkuur en hypoallergeen voer. Om uit te sluiten welk voedsel hij wel en niet kan verdragen, krijgt hij momenteel snacks in de vorm van appel, banaan, wortel, komkommer of rijstwafel. In de toekomst mag hij hypoallergene snoepjes krijgen.

 

Interesse?
Ben je na het lezen van dit bericht enthousiast geworden over Dirk en wil je meer informatie? Neem dan contact op met secretaris Albert Boevé via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..