Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 326 gasten en geen leden online

Verenigingsnieuws


Uitnodiging

Op zaterdag 11 mei zal de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) worden gehouden. De vergadering vindt plaats in 't Veerhuis in Nieuwegein.  We beginnen de middag met een Fokkersoverleg, de uitnodiging hiervoor wordt gepubliceerd in de Vizsla Varia nummer 1 van 2019, op facebook en op de website.  De ALV is aansluitend, na een korte pauze,  in dezelfde zaal.

Het bestuur nodigt je van harte uit de ALV 2019 bij te wonen. De vergadering is toegankelijk voor leden, gezinsleden en ereleden. Het bestuur verzoekt leden, die een mededeling, voorstel of vraag hebben om dit minimaal twee weken voor de vergadering aan de secretaris te melden.

Datum:      Zaterdag 11 mei

Aanvang:   16.00 uur 

Locatie:     't Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein

De agenda, het bestuursverslag 2018 en overige stukken zijn opgenomen in de Vizsla Varia nummer 1 van 2019. 


Uitnodiging

Hoe vul ik een foktoetsingsaanvraag in? Hoe kan de vereniging mij helpen bij de voorlichting aan aspirant pupkopers? Wat is een Jonge Hondendag? En draagt het VFR bij aan het in stand houden van de twee Vizslarassen

Op deze vragen gaan we een antwoord geven (of zoeken) op het Fokkersoverleg 2019.

Ben je lid van de vereniging en fokker óf van plan te gaan fokken of gewoon geïnteresseerd in de fokkerij? Dan ben je van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! Op dezelfde locatie zal aansluitend de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden.

Datum:         11 mei 2019.

Locatie:        ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein

Tijd:             14.00 tot ± 15.30 uur.

Agenda:

  1. Foktoetsingsprocedure  en foktoetsingsaanvraag        toelichting
  2. Voorlichting aan aspirant pupkopers en Puppakket      toelichting
  3. Jonge Hondendag 2020                                           inventarisatie
  4. VFR                                                                       discussie
  5. Rondvraag

In verband met het kiezen van de juiste zaal willen wij graag weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Daarom vragen we je om je aan te melden.  Stuur vóór 25 april een mailtje naar: secretaris@magyar-vizsla.nl .

Uitslagen wedstrijden

Op zaterdag 13 april is onze eerste veldwedstrijd van het voorjaar van 2019 geweest. Als keurmeester was aanwezig Jos Kugel en als veldbegeleider Rob Mulder. Er stond een koude oostenwind, wat het niet gemakkelijk maakte. Er was veel wild aanwezig, waaronder ook veel hazen, maar gelukkig ook patrijzen en fazanten. De vele hazen maakte het de jeugdhonden moeilijk. Van de 12 honden zijn er 9 onder veerwild geweest en daarvan hebben er ook nog eens 5 honden een punt gemaakt.

Het heeft deze mooie uitslag opgeleverd:

1ste Zeer Goed Csillan Casa de Canela, vizsla korthaar reu voorgejaagd door Janneke van de Ben

2de Goed Crimson Sky´s Hunter, Vizsla korthaar reu voorgejaagd door Herman Obbink

3de Goed Szervusz Delta, Vizsla korthaar teef voorgejaagd door Monique van Rozendaal

Goed Emily Free Jazz, Vizsla korthaar teef voorgejaagd door Joke Nijhuis

Goed Fabio, Duitse Saande langhaar, voorgejaagd door Erik Braveboer

20190413 jeugdveldwedstrijd

Verenigingsnieuws

Op zaterdag 25 mei aanstaande is onze jaarlijkse Vizsladag. De gelegenheid voor leden en liefhebbers van Vizsla’s om elkaar beter te leren kennen en kennis te maken met jachthondensport. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsor:
Kronch
Locatie: We zijn dit jaar te gast op de terreinen van het beeldschone Landgoed De Lorrekorf, Schremmersteeg 4, 3882 SE Putten.

Klik hier om in te schrijven.

Onderdelen waaraan je onder meer kunt deelnemen zijn:

HET BASISEXAMEN
Een mooie gelegenheid om te kijken hoever je gevorderd bent met de training voor de jachthondenproeven. Het examen bestaat uit de C-proef onderdelen, maar in plaats van wild wordt gebruik gemaakt van een (door jezelf meegebrachte) dummy. Naast een fraai diploma telt het behalen daarvan ook nog eens mee voor de jaarprijs voor beste Vizsla kort- of draadhaar. Een exterieurkeuring is verplicht, maar is niet bepalend voor het behalen van het diploma. Let op: dit zijn de proeven ‘nieuwe stijl’ (zie onderaan) 

EXTERIEURKEURING, RINGTRAINING EN JUNIORHANDLING
Wilde je altijd al eens met jouw Vizsla naar de kampioenschapsclubmatch of tentoonstelling, maar weet je niet wat te doen? Dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om daar kennis mee te maken. De exterieurkeuring wordt gedaan door een erkende keurmeester die de Vizsla’s net als op een reguliere show beoordeelt en ontvang je een heus keurrapport. Daarnaast worden de fijne kneepjes van het showen van een hond vakkundig uitgelegd door een zeer ervaren handler, die al op menig show diverse honden in de erering heeft voorgebracht. Omdat zij zelf als juniorhandler begonnen is, geeft zij ook een workshop voor de kinderen tot 12 jaar hoe goed zij hun Vizsla kunnen laten zien aan de keurmeester.

DE DIVERSE PROEVEN
Jonge honden en zelfs pups kunnen hier hun schreden in het jachthondenwerk zetten. Onder leiding van ervaren instructeurs word je met jouw Vizsla begeleid in het uitwerken van een sleepspoor, het veldwerk, het apporteren uit water, een kort apport en een markeerapport. Bij een markeerapport ziet de hond het wild of de dummy wel vallen, maar niet liggen en zal deze de valplaats moeten onthouden. Bij de apporteeronderdelen kunnen de jonge Vizsla’s kennismaken met wild. Natuurlijk zijn deze proeven ook een mooie opwarmer voor de ervaren honden. Alle onderdelen komen terug in de JachtBasisTest, waardoor dit voor eenieder een uitgelezen kans is om ervaring op te doen en eventuele trainingstips te krijgen.

Lees meer...

De Vizsla vereniging is mede-organisator van de Workingtest op 18 mei aanstaande.

In navolging van de Retrieververenigingen die al jarenlang Workingtests organiseren, wordt er sinds 2016 een Workingtest speciaal voor Continentaal Staande Honden rubriek B & C georganiseerd. Vanaf 2019 is inschrijving voor de workingtest ook geopend voor spaniëls (sectie 2.2, FCI rasgroep 8).


Een Workingtest (WT) is een meervoudige apporteerproef in de klasse Starters-, Novice- en Open Klasse. Het niveau waarop kan worden ingeschreven is afhankelijk van de resultaten die behaald zijn op Orweja SJP's, MAP's, OWT's, door erkende rasverenigingen georganiseerde diplomadagen en apporteerveldwedstrijden voor staande honden of spaniëls of op door rasverenigingen van staande honden georganiseerde WT's.

De WT bestaat uit een vijftal op de jachtpraktijk gebaseerde proeven van kunstmatige aard waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van situaties zoals die op jacht of op veldwedstrijden kunnen voorkomen. De nadruk ligt op het werk na het schot.
De proeven zijn van tevoren niet bij de deelnemers bekend, maar wel voor iedereen in dezelfde klasse gelijk. Er wordt met standaard dummy's gewerkt, maar ook apporten met koud wild, kunnen soms (in de open klasse) gevraagd worden.

Op een WT wordt niet alleen de mate van getraindheid gemeten, maar ook de inventiviteit, efficiëntie, rust en weidelijkheid van voorjager en hond. Er wordt dus ook gekeken naar hoe zij onvoorziene situaties in het veld oplossen heeft ten doel de bruikbaarheid van een staande hond en spaniël voor het werk ná het schot te testen.
Het uiteindelijke doel is het bevorderen en stimuleren van de werkeigenschappen van een staande hond en spaniël, zonder daarbij de karaktereigenschappen uit het oog te verliezen.
Inschrijven of meer informatie? https://workingtestcontinentalen.jimdo.com/

Graag tot ziens op 18 mei aanstaande!

Gerald Verweij – apporteercommissie

Voor de tweede maal heeft onze Italiaanse zustervereniging de organisatie van de EuropaCup op zich genomen. Deze 21ste editie zal plaatsvinden op 5-6-7-8 september 2019 in het "Valli di Ostellato" gebied met de naam "Mezzano" nabij Ferrara. De organisatie omschrijft het als een prachtige omgeving met natuurlijk wild (vrijwel alleen fazanten). 

Mocht je interesse hebben in deelname in het Nederlands Team Open klasse of Derby team dan ontvangen we graag een mailtje vóór mei aan europacup@magyar-vizsla.nl
Voor de Open Klasse gelden toelatingseisen. Zie deze link voor de criteria. 
De Derby is dit jaar weer opengesteld voor honden tot 30 maanden.

Uitslagen tentoonstellingen

Winnershow

Datum: 16-12-2018

Keurmeester: Dhr. Róbert Kotiár (HU)

Draadhaar

Reuen

Gebruikshondenklasse

2146: Zöldmali Serleg
NHSB 3064319, G: 15-08-2016, F: Z. Miczek : Furdohazi Fifi, M: Zöldmali Piszi, Eig: JHG ten Have.
2 ½ years, good size. Nice headtype. Good topline. Short croupee. Good depth of chest. Moderate angulations in front and rear. Moves well.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE REU

Teven


Jeugdklasse

2147:
Quodian’s Topaz
NHSB 3110184, G: 31-01-2018, F: L. van Essen, V: Amberpoints Onyx, M: Aldozovolgyo Drotos Jegyes, Eig: LH van Essen.
Lovely type, lovely head and face expression. Excellent topline. Excellent coat and texture. Chest needs to develope more. Correct angulations. Excellent movement.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, BESTE TEEF, BESTE JEUGDHOND, BOB

Open klasse

2148: Beike Regghe Valley
NHSB 3048132 Geb: 11-06-2016, F: Eig, V: Zoldmali Eskimo, M: Zoldmali Juhar, Eig: FA Knobben.
Lovely size and type, nice head. Lovely head. Nice topline moderate angulations in front and rear. Correct coattype and texture. Moves correctly but would like to see more reach and drive.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES. CAC, CACIB

Korthaar

Jongste Puppyklasse

2149: Hunimo Rebelicious Radish
LOSH 1274343, G: 13-07-2018, F: S. Creemers, V: Hudson Danitty, M: Artelux Ningal, Eig: S. Creemers en E. Konings.
ABSENT

Puppyklasse

2150: Mohito of Skyrocket
MET 2447/18 (IMP HU), G: 10-04-2018, F: N. Varga, V: Especial of Skyrocket, M: Dior of Skyrocket, Eig: M. Hornik.
8 months old. Good size and type. Nice head. Very promising topline. Moderate angulations in front and rear. Promising chest. Excellent colour. Slightly hig carried tail in movement. Moves well
VEEL BELOVEND, 1E PLAATS, BESTE PUPPY

Jeugdklasse

2151: Scarbantia Saltus Ungaro
ACC 2375/18, G: 13-03-2018, F: Scarbantia Saltus, V: Xantos of Skyrocket, Mkd: Exclusive of Skyrocket, Eig: E. Albrecht.
ABSENT

Tussenklasse

2152: Vadászpajtás Nóatún-Njördt
NHSB 3077050, F: H. Ruys, V: Hudson Danitty, M: Vadászpajtás Kirra-Lycisce, Eig: R. Breek en N. Zielinski.
ABSENT

Gebruikshondenklasse

2153: Dirk von Mare Germanicum
VDH 17-UK-5855, G: 19-01-2017, F: U. Düllmann, V: Iceman vom Westerbach, M: Alva vom Rauhen-Busch, Eig: B. Schmidt.
ABSENT

Veteranenklasse

2154: Pajkos
NHSB 2798691, G: 19-05-2010, F: de Feijter, V: Nagyszög-Tarsolu Elöd, M: Loeka,
Eig: Y. Everaert.
8 years old, exxcellent size and type. Nice head. Correct angulations in front and rear. Good chest. Nice topline. Moves freely. Slightly narrow at the rear.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, BESTE REU, BESTE VETERAAN

Teven

Jongste Puppyklasse

2155: Hunimo Road Runner Ravelle
LOSH 1274345, G: 13-07-2018, F: S. Creemers, V: Hudson Danitty, M: Artelux Ningal, Eig: S. Creemers
5 months. Lovely puppy. Excellent headtype, realy nice topline. Very promising angulations. Lovely character. Very promising movement.
VEEL BELOVEND, 1E PLAATS, BESTE JONGSTE PUPPY

2156: Vörös Vadász Sabatti
NHSB 3082906, G: 11-05-2017, F: M. Pallesen, V: Quodian’s Rembrandt, M: Baktai Fekete Blanka, Eig: M. Pallesen.
5 ½ months, lovely size and type. Lovely head. Promissing angulations. Lovely topline. Movement is not ready yet.
VEEL BELOVEND, 2E PLAATS

Jeugdklasse

2157: Artemidastars Afrodyta
PKR VII-17145, G: 11-03-2018, F: S. Kowaleski, V: Vadaszpajtas Getheus Leuson, M: Ima Moja Vizslak, Eig: S. Kowaleski.
9 months old. Good size and type. Nice head. Good chest. Moderate angulations in front and rear. Good bones. In movement the topline is not ready yet.
UITMUNTEND, 2E PLAATS

2158: Artemidastars Artemis-Gaja
PKR VII-17146, G: 11-03-2018, F: S. Kowaleski, V: Vadaszpajtas Getheus Leuson, M: Ima Moja Vizslak, Eig: S. Kowaleski.
Good size, good type. Nice topline. Good chest. Good face expression. The bite could be more correct. Too dark colour. Movement is not ready yet.
ZEER GOED, 3E PLAATS

2159: Emily Free Jazz
NHsb3118224 (Imp LV) G: 20-12-2017, F: B. Soloveja, V: Aranyvadasz Tattos, M: Aranyvadasz Beike, Eig: JHE Nijhuis & K. te Wierike.
Lovely size and type. Nice head and face expression. Nice topline. The chest needs time to be read. A little bit loose skin throat. Moves well.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES.CAC

2160: Phoebe Magyar-Tim
PKR VII-16977, G: 25-10-2017, F: L. Michalak, V: Bilan of Skyrocket, M: Aranyvadasz Tenke, Eig: D. Krawczyk.
ABSENT

2161: Vadászpajtás Aleut-Akhlut
NHSB 3110253, G: 04-02-2018, F: H. Ruys, V: Karaszy Puszta, M: Artemidastars Tausaret-Kleopatra, Eig: R de Brouwer en P. De Brouwer.
ABSENT

Kampioensklasse

2162:
Helvécia-Vadász Gyömbér
MET MV 1874/17, F: Z. Balogh, V: Hubertus Impirint at Touchstar, M: Xéna of Skyrocket, Eig: D. Vaczi.
Excellent type and size. Wonderful lovely head. Excellent topline. Great angualtions in front and rear. Really nice chest. Slight high carried tail. Moves excellent.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE TEEF, BOB


Holland Cup

Datum: 14-12-2018

Keurmeester: Mevr. G. Halff-van Boven

Draadhaar

Teven

Jeugdklasse

888: Funky van het Klein Profijt,
NHSB 3106140, G: 20-12-2017, F: CA Spits-Verweij, V: Quodian’s Hungarian Rhapsody, M: Quodian’s Ardeche, Eig: C. Spits.
ABSENT

Korthaar

Reuen

Jongste Puppyklasse

889: Hunimo Rebelicious Radish
LOSH 1274343, G: 13-07-2018, F: S. Creemers, V: Hudson Danitty, M: Artelux Ningal, Eig: S. Creemers en E. Konings.
ABSENT

Jeugdklasse

890: Scarbantia Saltus Ungaro
ACC 2375/18, G: 13-03-2018, F: Scarbantia Saltus, V: Xantos of Skyrocket, Mkd: Exclusive of Skyrocket, Eig: E. Albrecht.
Nog een echte pup, nog niet in verhouding. Goed gevormd reuenhoofd, lengte voorsnuit-schedel gelijk. Hoofd mag droger, goed aangezet oor, prima oogkleur, zag graag wat meer neuspigment. Goede hals-rugbelijning met correcte voorborst.. Pezig beenwerk, middenvoet te recht, lichaam vol in ontwikkeling. Goed aangezette staart die iets hoog wordt gedragen. Correcte hoekingen achter, goede kleur en haarkleed. Gangwerk erg onregelmatig, voornamelijk in front, uitdraaiende ellebogen en veel polsbeweging. Van opzij sluitende pas, moet vrijer worden in het betasten. Heeft meer tijd nodig. Vandaag een zeer goed.
ZEER GOED, 1E PLAATS

Veteranenklasse

891: Pajkos
NHSB 2798691, G: 19-05-2010, F: de Feijter, V: Nagyszög-Tarsolu Elöd, M: Loeka,
Eig: Y. Everaert.
8 jaar, middelgroot reuenhoofd dat wat droger mocht zijn en wat meer besneden in lippoen. Wel correct verhouding schedel/voorsnuit. Oog tikje rond. Goed geplaatst en gedragen oor, prima halslengte, schouder kon schuiner. Zichtbaar voorborst maag zag graag meer opvulling. Pezig beenwerk, goede ribben en lendenpartij, goed aangezette staart en dracht, prima hoekingen achter. Correcte kleur en haarkleed, gangwerk voor niet geheel zuiver en achter correct. Vriendelijk ringgedrag.
UTMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, BESTE REU, BESTE VETERAAN

Teven

Jongste Puppyklasse

892: Hunimo Road Runner Ravelle
LOSH 1274345, G: 13-07-2018, F: S. Creemers, V: Hudson Danitty, M: Artelux Ningal, Eig: S. Creemers
Pupje wat het erg spannend vind op haar eerste show. Moet in alles nog vrijer worden en in balans komen. Vrouwelijk hoofd, goede verhouding, mooie droge lippen en een correcte ooraanzet. Prima oogkleur en expressie, correcte hals, schouderligging kon beter, duidelijke voorborst. Pezig bone, lichaam in volle ontwikkeling, toont wat lang in lendenpartij. Correcte staartaanzet en dracht. Goed haarkleed en kleur. Gangwerk past bij leeftijd, moet in alles wat vrijer worden.
BELOVEND, 2E PLAATS.

893: Vörös Vadász Sabatti
NHSB 3082906, G: 23-06-2018, F: M. Pallesen, V: Quodian’s Rembrandt, M: Baktai Fekete Blanka, Eig: M. Pallesen.
Pupje al goed in verhouding, al heel vrouwelijk. Mooi gevormd hoofd, vriendelijke uitdrukking, mooie oogkleur en vorm. Correct gebit, goede hals/rugbelijning. Correcte voorborst voor leeftijd, pezig bone. Lichaam in volle ontwikkeling. Correct hoeking achter. Goede staartaanzet en dracht. Prima haarkleed en kleur, al zeer behoorlijk gangwerk. Leuk temperament, vrij en vrolijk.
VEEL BELOVEND, 1E PLAATS, BESTE JONGSTE PUPPY

Jeugdklasse

894: Emily Free Jazz
NHsb3118224 (Imp LV) G: 20-12-2017, F: B. Soloveja, V: Aranyvadasz Tattos, M: Aranyvadasz Beike, Eig: JHE Nijhuis & K. te Wierike.
Mooi type en rasbeeld. Vrouwelijk hoofd, prima expressie, oorplaatsing en dracht. Goede hals-rugbelijning, maar hals kon tikje droger. Schouderligging kon wat schuiner. Goed zichtbare voorborst. Prima pezig bonen. Correcte voeten en middenvoet. Prima ribben / lendenpartij. Correcte achterhandshoeking en prima staartaanzet en dracht. Gangen nog onregelmatig met name in het front. Prima ringgedrag. Fraaie kleur en goed haarkleed.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, BESTE TEEF, BOB

895: Phoebe Magyar-Tim
PKR VII-16977, G: 25-10-2017, F: L. Michalak, V: Bilan of Skyrocket, M: Aranyvadasz Tenke, Eig: D. Krawczyk.
ABSENT

Tussenklasse

896: Soltis Boetje
NHSB 3085558, G: 30-05-2017, F: WK Anema, V: Enzo von Tenbusch, M: Arany Mezo Tibor, Eig: WK Anema.
Teefje van goed formaat, licht gestrekt. Vrouwelijk hoofd, goed geplaatst en gedragen oor. Goede oogvorm en expressie. Correct gebit. Goede hals/rugbelijning. Voldoende hoeking in front met zichtbare voorborst. Pezig beenwerk, voeten konden krachtiger. Prima doorlopende ribbenpartij. Correcte achterhandshoeking. Goede staartaanzet en dracht. Van opzij gezien vlot gangwerk. Goed haarkleed. Super temperament. Zag haar in totaal iets hoger op de benen.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES.CAC, CACIB

Hanzeshow

Datum: 24-06-2018

Keurmeester: Mrs: Martha Kips (LU)

Reuen

Open klasse

826: Quodian’s Manu
NHSB 3061140, Geb: 16-10-2016, F: Eig, V: Csövarberki Ujonc, M: Csipkeskuti Czikcak, Eig: CDM Polman
20 months old, typical head. Very good frontline, very good chest and depth. Very good angulation on front and behind. Movement correct.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE TEEF


Gebruikshondenklasse

827:
Cispkéskuti Bravur
357/15, G: 15-01-2015, F: H. Balasz, V: Csipkéskúti Hékás, M: Csatárkai Flora, Eig: A. Oberma.
Typical head with kindly expression. Very good topline. Very good width and depth of chest. Very good angulation on front and behind. Friendly man.
UITMUNTEND, 1E PLAATS

Kampioensklasse

828: Arany Nimród Oszkar Orest
NHSB 3026998 (IMP BE), G: 07-04-2015, F: M. Eeckhout, V: Arany Mezo Vino Vermilion, M: Alfa Pogo Lotte, Eig: EMCN Kors & N.M. Kors-Dijkhuizen.
Excellent head with nice expression. Good front line. Good width and depth of chest. Very good angulation on front and behind. A little narrow on behind when going.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES.CAC, RES. CACIB

829: Bilan of Skyrocket
PKR VII 15879-4740/XL/11, G: 20-11-2011, F: N. Varga, V: Unicum of Skyrocket, M: Boogie Woogie of Szedresi, Eig: L. Michalak.
Lovely head with nice expression. Very good front line, good angulation on front and behind. Prefer more chest. Movement correct.
UITMUNTEND, 2E PLAATS

Veteranenklasse

830: Arany Mezô Vino Vermilion
NHSB: 2790779, G: 12-04-2010, F: JWM Kors-Siegelaer, V: Hubertus Aussie Edition, M: Arany Mezô Xandra Romy, Eig: EMCN Kors en NM Kors-van Dijkhuizen.
Typical head, kindly expression. Excellent topline, very good angulation on front and behind. Good width and depth of chest. Correct movement.
UITMUNTEND, 2E PLAATS

831: Pajkos
LOSH 9152996, G: 19-05-2010, F: de Feijter, V: Nagyszög-Tarsolu Elöd, M: Loeka,
Eig: Y. Everaert.
Typical head with nice expression. Very good front line. Very good width and depth of chest. Good angulation on front and behind. Very good movement
UITMUNTEND, 1E PLAATS

832: Vadászpajtás Aktis-Alcé
NHSB 2790276, Geb: 10-04-2010, F: H. Ruys, V: Quatro of Skyrocket, M; Angyal, Eig: JS Breukel Med.Eig: RAT Snuverink
Nice head, good front line. Good angulation on front and behind. Good width and depth of chest. Movement correct.
UITMUNTEND, 3E PLAATS

Teven

Jeugdklasse

833: Soltis Boetje
NHSB 3085558, G: 30-05-2017, F: WK Anema, V: Enzo von Tenbusch, M: Arany Mezo Tibor, Eig: WK Anema.
Typical head with kindly expression. Very good topline. Good width and depth of chest. Goof angulation on front and behind. Movement correct. Needs more time for development.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES.CAC

Kampioensklasse

834: Freedom of Skyrocket
PKR 15092, G: 23-02-2015, F: N. Varga, V: Luzslai Aldas, M: Abigail of Skyrocket, Eig: L. Michelak.
Typical head with nice expression. Very good topline. Very good width and depth of chest. Very good angulation on front and behind. Very good movement.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE REU, BOB


IJsselshow

23 juni 2018


Keurmeester Mrs. A. Hancock (Ier)

Korthaar

Reuen

Kampioensklasse

797: Bilan of Skyrocket
PKR VII 15879-4740/XL/11, G: 20-11-2011, F: N. Varga, V: Unicum of Skyrocket, M: Boogie Woogie of Szedresi, Eig: L. Michalak (PL)
Very nice champion dog. Good eye colour. Good length of muzzle. Good bite. Good ear position. Nice brisket. Nice clean shoulder. Well muscled. Nice topline. Good tailset. Nice mover.
EXCELLENT, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE REU, BOB

Veteranenklasse

798: Pajkos,
LOSH 9152996, G: 19-05-2010, F: de Feijter, V: Nagyszög-Tarsolu Elöd, M: Loeka,
Eig: Y. Everaert.
Very good outline, nice eye colour. Good mouth and bite. Nice expression. Good front nice tailset. Good tuck up. Good strong line. Strong hind quarters. Excellent reach, good drive.
EXCELLENT, 1E PLAATS, RES.CAC

Teven

Puppyklasse

799:
Emily Free Jazz
NHsb3118224 (Imp LV) G: 20-12-2017, F: B. Soloveja, V: Aranyvadasz Tattos, M: Aranyvadasz Beike, Eig: JHE Nijhuis & K. te Wierike.
Very nice bitch. Good head and expression. Very nice bite. Good outline, lovely neck, shoulder and topline.
VERY PROMISSING, 1E PLAATS, BESTE PUPPY

Open klasse

800: Lula
NHSB 3038214 (IMP DE) G: 21-03-2016, F: LH Altena, V: Falco on Osteressen M: Gini Vadasz Erina Eig: S. vd Vegt.
Very good bite, good neck. Good ears. Nice neck and shoulder. Topline is not the best. A bit nervous. Nice mover, but not showing herself. Needs more ringtraining.
VERY GOOD, 1E PLAATS.

Gebruikshondenklasse

801: Pitypang Lola-Ziva
NHSB 3086315 (Imp HU), G: 16-01-2017, F: Z. Fuzesine, V: Alcsi Gerdö, M: Pitypang Agven, Eig: M. Louwers en AD van Domselaar.
Very nice working bitch. Nice breed type. Nice head. Good bite. Good eye colour. Very nice neck and shoulder. Good front. Excellent topline, very fit. Very nice movement. Very good reach in front, powerfull drive behind
EXCELLENT, 1E PLAAT, RES.CAC, RES. CACIB

Kampioensklasse

802:
Freedom of Skyrocket
PKR 15092, G: 23-02-2015, F: N. Varga, V: Luzslai Aldas, M: Abigail of Skyrocket, Eig: L. Michelak.
Good outline, excellent coat colour. Good shine. Lovely head. Good ears. Nice brisket. Good head and shoulder. Nice spring of rib. Excellent topline. Well muscled. Very good mover. Very even over the ground.
EXCELLENT, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE TEEF

Dogshow Eindhoven

Datum: 02-02-2019

Keurmeester: Dhr. G. Mensink

Draadhaar

Reuen

Kampioensklasse

767: Le-Kastaar du Domaine Saint Hubert
LOF 7 BR.H.PD 1073/175 IMP (Fr) G: 11-04-2015, F: N. Parent, V: Darko du Domaine Saint Hubert, M: Eureka du Domaine Saint Hubert, Eig: T. Destorne.
9 mnd, goed ras- en geslachtstype. Mannelijk hoofd, goed oor, vold. Pigment in oog. Scharend gebit. Toont enig garnituur. Goede hals en rug. Lendenen mogen iets korter. Goed bekken. Goede staartlengte. Goede voorborst en gewelfde ribkorf, mag wat dieper. Vold gehoekte voorhand, goede gehoekt achter. Zag ellebogen wat beter aansluiten aan het borstbeen. Goede bone, goede voet. In aanleg goede vacht en goede kleur. Gaat met goede stuwing/ ellebogen moeten vaster. Jammer dat hij getrimt is en ik de juiste structuur niet kan voelen.
ZEER GOED, 1E PLAATS

Teven

Tussenklasse

768: Aranka
NHSB 3084186, G: 21-05-2017, F: Eig, V: Alfa Pogo Nagy Baratja, M: Betli vom Seensgraben, Eig: JJJM van Haaren.
20 mnd, goed ras en geslachtstye. Vrw hoofd, goede schedel, matige stop. Goede voorsnuit, goed oog, oor en gebit. Goede hals-rugbelijning. Goed liggend bekken. Goede staartlengte. Goede voorborst. Voor leeftijd prima gewelfde en diepe ribkorf. Vold gehoekt voor, goed gehoekt achter. Passend bone. Geveerde pols en goede voeten. Prima vachtstructuur, goed garnituur. Goede stuwing, moet nog vaster worden in ellebogen. Toont prima karakter.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE TEEF, BOB

Open Klasse

769: Betti vom Seensgraben,
NHSB 3064276, G: 04-11-2013, F: Jurgen Schmidt, V: Szarvastoi Taba, M: Annabello d Cipiska, Eig: JJJM van Haaren.
5 jaar, goed ras- en geslachtstype. Vold vrw hoofd. Goede schedel en voorsnuit. Draagt oor wat laag en open. Goed oog en gebit. Vold hals. Goede rug. Goed liggend bekken. Gecoupeerde staart, waarvan rapport aanwezig is. Goede voorborst. Vold gewelfde en diepe ribkorf. Goede benen. Voldoende geveerde pols. Goede voeten. Prima vachtstructuur en kleur. Prima garnituur. Gaat met goede stuwing. Voor wat breed in ellebogen. Prima karakter.
ZEER GOED, 1E PLAATS

Kampioensklasse

770: Alfa Pogo Our Tippi
LOSH 117663903 G: 03-05-2015, F: K. Geens, V: E.T, M: Alfa Pogo Joko Eig: K. vd Vloedt.
3 ½ jaar. Zeer goed geslachts & rastype. Vrw hoofdje. Goed oor, oog en gebit. Goede hals en rugbelijning. Goed bekken met staartaanzet. Goede voorborst, borstwelving en diepte. Vold bone, geveerde pols, goede voet. Prima stugge vacht. Garnituur is zichtbaar. Gaat met goede stuwing. Prima karakter.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES. CAC, RES.CACIB

Korthaar

Reuen

Jeugdklasse

771: Barolo
NHSB 3107329, G: 18-04-2018 F: P. van Gils, V: Bryan Adams vd Verre Hoeve, M: Eniko, Eig: P. van Gils.
13 mnd, zeer goed ras- en geslachtstype. Vold reuenhoofd. Goed oog, oor en gebit. Goede hals en rugbelijning. Goed liggend bekken en staartaanzet. Voor leeftijd goede voorborst, gewelfde ribben en borstdiepte, maar moet in het geheel nog uitzwaren. Vold gehoekt voor, goed gehoekt achter. Vold bone, geveerde pols, goede voeten. Prima vachtstructuur en kleur. Gaat met veel stuwing achter, voor moet nog vaster worden. Toont lief karakter, moet nog vrijer worden in de ring.
ZEER GOED, 2E PLAATS

772:
Fajtiszta Guus Zsiga
NHSB 3118586, G: 14-04-2018, F: M. Louwers, V: Erdogyongye Vadasz Cudar, M: Vaczi Vitez Julcsa, Eig: K. Strobbe.
9 mnd, goed ras en geslachtstype. Goede verhoudngen in lchaam en hoofd. Mannelijk hoofd. Prima expressie. Goed oor en gebit. Goede hals en rugbelijning. Licht hellend bekken, goede staartlengte. Goede voorborst voor leeftijd. Prima gewelfde ribkorf. Vold gehoekt voor, goed gehoekt achter. Passend bone. Geveerde middenvoet, goede voeten. Goede vachtstructuur en kleur. Met enige moeite laat hij zien dat hij goed kan gaan. Goed karakter.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES.CAC

Open Klasse

773: Luxatori Szamos Reuben Pelsonius
AU0902387, G: 21-10-2016, F: T. Hamori V: Bokonyi Vadasz Samuel, M: Angelins Od Komnenovia-Temerin, Eig: D. Morse.
27 mnd, goed ras en geslachtstype. Mannelijk hoofd, goede schedel en voorsnuit. Goed oog, oor en gebit en hals. Rechte rug. Goede staartlengte. Goede voorborst, borstdiepte en ribwelving. Vold gehoekt voor, goede gehoekt achter. Pezige benen, geveerde pols, goede voet, goede vacht en kleur. Gaat met goede stuwing, mag voor beter uitgrijpe. Toont prima karakter.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE REU

774: Quodian’s Manu
NHSB 3061140, Geb: 16-10-2016, F: Eig, V: Csövarberki Ujonc, M: Csipkeskuti Czikcak, Eig: CDM Polman.
27 mnd, goed ras en geslachtstype. Mannelijk hoofd. Tikkeltjes breed in schedel. Goede voorsnuit. Goed oog, oor en gebit. Goede hals en rugbelijning. Duidelijke voorborst. Goede gewelgde ribkorf. Diepe borst. Matig gehoekt voor, goede gehoekt achter. Goede benen, geveerde pols, goede voeten. Gangwerk: achterhand moet vaster, werkt nu teveel met dee voorhand. Toont prima karakter.
ZEER GOED, 2E PLAATS

Teven

Puppyklasse

775: Kyrago’s Cuba
NHSB 2988667, F: T. Kiewiet, V: Eron von Dreye Willsand, M: Abby, Eig: AB Boevé.Bijna 9 mnd, zeer goed ras en geslachtstype. Vrwl hoofd, prima expressie. Goed oor en gebit. Goede hald en bovenbelijning. Goede staartlengte, goede voorborst. Voor leeftijd prima gewelfde en diepe ribkorf. Functioneel gehoekt voor en achter. Passend bone. Geveerde pols. Goede voet, vacht en kleur. Gaat met prima stuwing, grijpt goed uit. Toont prima temperament.
VEEL BELOVEND, 1E PLAATS, BESTE PUP

Jeugdklasse

776: Baila vd Plaksewei
NHSB 3098297, G: 07-10-2017, F: GWM Verlouw, V: Quodian’s Red Oak, M: Lara vd Plaksewei, Eig: GWM Verlouw.
15 mnd. Zeer goed ras en geslachtstype. Vrwl hoofd, goed oor, scharend gebit. Donker oog. Goed hals en rugbelijning. Goed liggend bekken en staartlengte. Voorborst aanwezig. Goed gewelfde en diepe ribkorf. Voldoende gehoekt voor en achter. Goede benen. Zag graag iets betere vering in pols. Goede voet, vacht en kleur. Gaat nog zeer jeugdig. Benodigt nog ringtraining. Moet zich vrijer in de ring gaan begeven. Nu nog een
ZEER GOED, 2E PLAATS

777: Wenters Dévai Dézi
NHSB 3111028, G: 07-02-2018, F: E. Elsjan, V: Eddy von Dannenkamp M: Wenters Dévai Cinka, Eig: I. Haarman & A. Steverink.
Bijna 1 jaar, goed ras en geslachtstype. Goede verhoudingen lichaam en hoofd. Vrwl hoofd, goede expressie. Voor leeftijd, mooi gekleurd oog, goed oor en gebit. Goede voorborst, voor leeftijd, goede gewelfde en diepe ribkorf. Moet nog uitzwaren. Vold gehoekt voor, achter goed gehoekt. Passend bonen, goede pols en voet. Goede vachtstructuur, mag absoluut niet donkerder. Toont zich prima in de ring.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES.CAC

778: Vádasz Vizsla Gaya
NHSB 3116042, G: 30-03-2018, F: CPWM Opheij, V: Éléven-Vidám’s Luca, M: Wenters Dévai Csipke, Eig: CPWM Opheij.
10 mnd. Vrwl verschijning, vrwl hoofd, die nog in de oren groeien moet. Toont nu nog veel frons. Volledig gebit, maar onderkaak moet nog groeien. Goede hals & rug. Hellend bekken. Goede voorborst & gewelfde ribkorf. Vold gehoekt voor, ellebogen sluiten nog onvolledig aan. Vold gehoekt achter, passend bone. Geveerde pols, goede voet. In aanleg goede vacht, mag niet donkerder. Gaat voor leeftijd met veel stuwing. Heeft veel tijd nodig, vooral in hoofd. Prima karakter.
GOED

Tussenklasse

779:
Queen Sunny
LOSH 1256541 G: 27-07-2017. F: E. Cleeren, V: Nimzet Kincse Delibab, M: Ekzer Quiny, Eig: RGLWetzels en MJMM Wetzels-Gelissen.
18 mnd, goed ras en geslachtstype. Vold vrl hoofd. Goed oor, oog en gebit. Goede hals en rugbelijning. Goed bekken met staartaanzet.. goede voorborst, goed gewelfde en diepe ribkorf. Vold gehoekt voor en achter. Goed bone, geveerde pols, goede voet. Vachtstructuur en kleur. Gaat met goede stuwing. Prima karakter.
UITMUNTEND, 1E PLAATS

780: Keruby Büszkésegünk
NHSB 3084371, G: 22-05-2017, F: S. Jacobs, V: Wenters Dévay Alkony, M: Duszi Büszkésegünk, Eig: SCM Jacobs
20 mnd, zeer goed ras & geslachtstype. Vrwl hoofd, goede schedel. Voorsnuit mag een tikkeltje langer, kan oor goed dragen. Goed oog en gebit. Goede hals. Rugbelijning mag strakker. Goed bekken en staartaanzet. Goede voorborst voor leeftijd. Prima gewelfde diepe ribkorf. Voldoende gehoekt, passend bone. Geveerde pols. Goede voet, vacht en kleur. Gaat met goede stuwing. Prima karakter.
UITMUNTEND, 2E PLAATS

Open Klasse

781: Quodian’s Mandi
NHSB 3061144, Geb: 16-10-2016, F: Eig, V: Csövarberki Ujonc, M: Csipkeskuti Czikcak, Eig: L. van Essen.
27 mnd, zeer goed ras en geslachtstype. Fraai vrwl hoofd. Goede expressie, oor, oog en gebit. Goede hals & rug. Goed liggend bekken, goede staartlengte. Goede voorborst, diepte en ribwelving. Vold gehoekt voor, goed gehoekt achter. Goede benen, geveerde pols. Goede voet, vacht en kleur. Gaat met prima stuwing. Prima karakter.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE TEEF, BOB

Gebruikshondenklasse

782: Kyrago’s Bayka
NHSB 3065243, G: 26-11-2016, F: Eig, V: York v Rauen-Busch, M: Deva, Eig: T. Kiewiet en S. Kiewiet-Fokkens.
26 mnd. Vrwl verschijning. Vold rastype. Vrw hoofd, goede schedel, goed oor, oog en scharend gebit. Zag voorsnuit graag voller. Goed hals en rugbelijning. Goede staartlengte. Zag schouderblad was schuiner en iets minder. Belade. Goed gehoekt achter. Goede benen, voeten en geveerde pols. Goede vachtstructuur en kleur. Gaat met vlotte gang. Mag voor beter uitgrijpen.
ZEER GOED, 1E PLAATS

 

 


Dogshow Maastricht

Datum 30-09-2018

Keurmeester Dhr. Dick Mc Coy (IE)

Teven

Jeugdklasse

286:
Emily Free Jazz
NHsb3118224 (Imp LV) G: 20-12-2017, F: B. Soloveja, V: Aranyvadasz Tattos, M: Aranyvadasz Beike, Eig: JHE Nijhuis & K. te Wierike.
Very very good quality young bitch. Typical feminin head. Good earset. Correct beautiful neck to topline. Well constructed front and rear. Moves soundly as the strength allows her. For me one for the future.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, RES. CAC, BESTE JEUGDHOND.

Open klasse

287:
Polly van de Boterakker
LOSH 1180302, G:18-05-2016, F: M. Deckers, V: Vadaszpajtas Gatheus-Leuson, M: Eliz du Fond de Chouck, Eig: E. Konings
Exc quality head & body. Balanced feminin. Good earset & carriage. Great neck to topline. Good depth. Exc quarters in front. Moves well both directions.
UITMUNTEND, 1E PLAATS, CAC, CACIB, BESTE TEEF, BOB