user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Op woensdag 9 september j.l werd er wederom een Zweetproef F georganiseerd door de Vizsla-verening. Ook ditmaal waren wij te gast op het terrein van John Feijen. De tweede keurmeester die was uitgenodigd was Toon Mennen.

Loting

Medio augustus werd allereerst de loting van de deelnemers verricht. Van alle ingeschreven Vizsla’s worden er vier geloot; zij zijn direct geplaatst voor deelname. Zijn er meer Vizsla’s dan worden deze bij de overige ingeschreven honden gedaan en hier worden weer vier deelnemers uit geloot. Hier kunnen wel of geen Vizsla’s bij zitten. Deze acht honden zijn kandidaat voor de wedstrijddag. Na de loting voor de deelnemers worden er nog 2 reservekandidaten geloot.

Wedstrijddag

Om 07.45 uur was het verzamelen in Budel en na het inleveren de gezondheidsverklaring, werkboekje en stamboom werd de loting verricht voor de te lopen sporenHierna vertrok het gehele gezelschap naar de zgn wachtkamer, waar Jos Renne de spits mocht afbijten met spoor 1.

Van de 8 voorjagers wisten er 6 bij het eindstuk uit te komen. Rond 13.00 uur waren de resultaten bekend en beste hond van de dag was de Bayrische Gebirgsschweishund August van de Kouwbergsche Akkers van Peter Timmers. Beste Vizsla van de dag was Angelique Kersten met Caat van de Mariaberg (Vizsla Korthaar). Beide deelnemers behaalden als kwalificatie een Uitmuntend met resp 92 punten en 85 punten.

Er werd geen CACT of Reserve CACT uitgereikt, immers geen van de honden behaalden de vereiste 100 punten.

Voor deze zweetproef hadden zich in totaliteit 44 deelnemers ingeschreven.

groepsfotos 0909Beste Vizsla Angelique KerstenSponsoring Kronch