user_mobilelogo

22 mei 2024

Inmiddels een echte traditie! De SJP oefendag georganiseerd door de apporteercommissie van onze Vizslavereniging. De trainingsdag is vooral een generale repetitie van de C-, B- en A-onderdelen van de Standaard Jachthonden Proef (SJP). Dit jaar op de locatie van Adrie Noordegraaf in Witharen. Hij heeft een prachtig terrein waar de verschillende proeven uitgezet kunnen worden zoals dat beschreven is in het ‘Rode Boekje’, het reglement jachthondenproeven van de Orweja.

Het enige verschil met een echte SJP is dat de keurmeesters niet alleen een beoordeling geven, maar ook aanwijzingen over reglementen en inrichting van de proeven, en tips om het voorjagen te verbeteren. Welke commando’s geef je wel of juist niet, hoe breng je rust in jouw voorjagen, hoe ga je om met stress en tegenslag, maar ook hoe maak je er samen met je Vizsla ‘een feestje’ van. Zo kun je je als (beginnende) voorjager nog beter voorbereiden op de SJP zoals die bijvoorbeeld in augustus in Haaften en in oktober in Wolphaartsdijk door ons georganiseerd worden.

De SJP oefendag is op zaterdag 15 juni. Inschrijven kan tot maandag 10 juni 19:00 uur via het inschrijfformulier.

EC 20247 mei 2024

Van 5 tot 8 september wordt de 25e Magyar Vizsla Europacup 2024 gehouden. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats in het Belgische Gembloux (B-5030). Heb je interesse om deel te nemen? Lees dan verder.

We hebben de officiële uitnodiging van de organisatie nog niet ontvangen, maar wil je graag meedoen stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de stamboomnaam van je hond en de gewenste klasse waaraan je wilt deelnemen. Houd er rekening mee dat de derbyklasse openstaat voor honden tot 30 maanden oud. Als Nederlands team kunnen we 1 korthaar en 1 draadhaar, of 1 mixteam voor de openklasse afvaardigen. Voor de derbyklasse kunnen we ook 1 korthaar, 1 draadhaar, of 1 mixteam afvaardigen, waarbij de leeftijdsgrens van 30 maanden geldt op de dag van de wedstrijd.

6 mei 2024

Op zondag 22 september vindt de 2e Jacht Basis Test (JBT) plaats. De Waltakke in Lochem is al vastgelegd, deze locatie is uitermate geschikt voor de organisatie van een JBT. Op dit unieke evenemententerrein kunnen de proeven compact gehouden worden. Alle faciliteiten zijn aanwezig.

Inschrijving
De inschrijving is geopend en sluit op 9 juni aanstaande of eerder als het maximaal aantal te testen honden is bereikt.

Bij inschrijving dient de hond op jouw naam te staan. 
Het inschrijfgeld voor leden van de NVVHSV bedraagt € 50, voor niet-leden bedraagt het inschrijfgeld € 65. Het inschrijfgeld dient bij inschrijving voldaan te worden.

24 april 2024

Op 19 mei aanstaande vindt in Lochem de Vizsladag plaats. Helaas is er bij het inschrijven iets helmaal mis gegaan. Er is niets geregistreerd, maar we zien wel dat het formulier gebruikt is. Ondanksdat je een bevestiging hebt ontvangen hebben wij geen beeld bij wie zich heeft ingeschreven. Gelukkig is het inschrijfformulier inmiddels hersteld.

We vragen daarom vriendelijk aan iedereen die zich al heeft aangemeld voor deze dag om dit nogmaals te doen. Uiteraard niet aan de 12 personen die dit inmiddels weer hebben gedaan.

  •  Inschrijven kan via het inschrijfformulier.
  •  De inschrijving staat open tot en met 8 mei.
  •  Kosten deelname aan het dagprogramma: € 40,00 per hond voor leden, € 55,00 per hond voor niet-leden.

Onze excuses voor het ongemak!

Goof duinen24 april 2024

Goof, een intacte draadhaar reu van 8 jaar, heeft deel uitgemaakt van een gezin van vier. Echter, de kinderen zijn inmiddels het huis uit en ruim twee jaar geleden heeft er een echtscheiding plaatsgevonden. Goof wordt nu verdeeld tussen twee éénpersoons huishoudens. Hierdoor is hij vaak alleen vanwege werk buitenshuis en moet hij wekelijks van adres wisselen. Deze situatie veroorzaakt veel onrust voor hem en de tijd en aandacht die aan Goof wordt besteed, is helaas niet meer zoals vroeger. Hoewel men heeft geprobeerd de zorg te verdelen, is het nu triest voor hem. Ze houden te veel van hem om deze situatie voort te zetten en zijn daarom op zoek naar de liefste nieuwe eigenaar die we kunnen vinden! Iemand die meer tijd met hem kan doorbrengen, hem meer beweging kan bieden en vooral veel aandacht kan geven, want hij is ontzettend aanhankelijk.

Goof is erg aanhankelijk en gefocust op zijn baasje, hoewel hij geen knuffelaar is. Hij geeft er de voorkeur aan om dicht bij je te zijn en ligt liever op je voeten dan op twee meter afstand. Hij wil graag deel uitmaken van het gezelschap, zoekt je op en houdt je in de gaten, mogelijk vanwege zijn omstandigheden. Goof is erg gehoorzaam en lijkt zelfs Nederlands te begrijpen, gezien zijn indrukwekkende woordenschat die hij lijkt te begrijpen.

Daarnaast is Goof behoorlijk onzeker en heeft vaak wat extra aanmoediging nodig. Hij geniet ervan om in het bos te spelen, te snuffelen en spelletjes te doen.

Heb jij de gouden mand voor Goof? Stuur een email naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

WORKSHOP APPORTEREN kopie22 april 2024

Op 4 mei organiseert Herman Obbink een workshop 'apporteren voor beginners', waar theorie en praktijk worden gecombineerd.
Deze workshop is voor beginnende voorjagers, jonge honden of honden met meer ervaring waarvan de voorjager wil weten hoe nu verder: SJP, MAP, Orweja workingtest, KAP, TAP, ....

Oefeningen die aan bod komen: kort apport, markeer apport, water apport en verloren zoek.

LocatieStal Noordegraaf, Woestendijk 8a in Witharen

Tijd: van 10.00 - 15.00 uur

De inschrijving kan via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), graag onder vermelding van de volgende gegevens:
Stamboomnaam hond | NHSB nr. | Roepnaam hond | Ras hond | Geboortedatum hond |Naam eigenaar | Naam voorjager

4 april 2024

De werkgroep Fokkerij en Gezondheid (Raad van Beheer) heeft een artikel geschreven over de Foknormen. Het artikel geeft een stukje duidelijkheid wat fokkers kunnen verwachten zodra de foknormen voor de Vizsla ingaat, maar ook wat de pupkopers ervan gaan merken.
De Raad van Beheer is inmiddels druk bezig om de systemen klaar te maken voor de foknormen en het proces die hiermee samengaat. Lees hier het gehele artikel.
 

28 maart 2024

Op zondag 19 mei aanstaande is onze jaarlijkse Vizsladag. De gelegenheid voor leden en liefhebbers van Vizsla’s om kennis te maken met jachthondensport en elkaar beter te leren kennen. De inschrijving is nu geopend!

Locatie: De Waltakke, Bolksbeekweg 7, 7241 PH in Lochem. 

Inschrijven hoeft alleen als je deel wilt nemen aan de activiteiten met je hond of voor de barbecue. Als je puur van plan bent om te komen voor nadere kennismaking met onze rassen, ben je natuurlijk van harte welkom zonder aanmelding vooraf. 

Onderdelen waaraan je onder meer kunt deelnemen zijn: het basisexamen, de special, exterieurkeuring, ringtraining, junior handling, diverse proeven en een workshop zweetwerk.

Inschrijven? Lees verder voor meer informatie over deze leerzame en gezellige dag!

IMG 20240325 WA000428 maart 2024

Ook dit voorjaar mochten we de mooie velden van Huibert Polak gebruiken voor de veldwerkintroductiedag. Op vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart begonnen we met twaalf nieuwe voorjagers in Bellevue met een stukje theorie van Ruben. Dit was de basis voor wat er ‘s middags in de velden zou gebeuren. Hierna werden er twee groepen gemaakt: de ene groep ging met Ruben aan het werk, de andere groep met Michael.

In de loop van de ochtend konden de honden en voorjagers kennismaken met veldwerk. Hoe werk je op de wind, hoe benut je de velden en nog veel meer. Nadat elke deelnemer aan de beurt was geweest, was er tijd voor vragen en bespraken we hoe men het had ervaren. Rond 13.00 uur was er mogelijkheid voor een lunch bij Bellevue, waarna de groepen wisselden en weer de velden in gingen. Na een heerlijke dag in de velden verzamelden we voor een evaluatie in Bellevue, waar ruimte was om vragen te stellen.

We hebben heerlijk genoten van enthousiaste voorjagers en leuke Vizsla’s. Nogmaals dank aan Huibert dat we zijn velden mochten gebruiken en bedankt aan alle enthousiaste voorjagers! We hopen dat jullie nu zin hebben in veldwerk en erin verder gaan.

28 maart 2024

Per abuis ben ik als teamcaptain een van onze deelnemers vergeten te benoemen in mijn verslag van de Europa Cup. Het gaat om Yvette Hoorman met Quodijin’s Gündi. Op dag twee liepen zij in de open klasse een kwalificatie 1e Zeer Goed. Met dit resultaat waren Yvette en Gündi de dragende kracht voor de behaalde 12e plek in de teamcompetitie.

Michael Pallesen

Teamcaptain

Vince 323 maart 2024

Mag ik jullie voorstellen aan Vince een 4 jarige prachtige reu (chemisch gecastreerd). In de basis is hij een lieve aanhankelijke hond die goed luistert en graag nieuwe dingen leert, maar ook een heel gevoelige hond. Vince heeft naast de puppy jacht- en gehoorzaamheidstraining gevolgd. Hij kent de commando's en staat goede onder appèl. Tijdens de wandelingen in (natuur)gebieden waar weinig of geen andere mensen of honden zijn is hij rustig en in zijn element. Hij zal niet achter een hert, volgels of konijnen aanrennen. 

Maar waarom zoekt Vince dan toch een nieuw (t)huis?
Vince is een lieve hond en doet stoer maar is ondertussen erg sensitief, onzeker en waaks. Hiervoor is een hondengedragsdeskundige ingeschakeld, zij ziet een lieve hond, die kalm en met beleid getraind kan worden. Echter door zijn 'redirectie problematiek' zijn er helaas bijtncidenten voorgevallen. 
Met pijn in het hart hebben zijn huidige baasjes het besluit genomen om voor Vince een nieuwe omgeving te zoeken waar ruimte, stabilieteit en een rustige ervaren baas hem verder kunnen helpen.

Wil jij met Vince aan de slag? Stuur een email naar Mareen van Londen-van de Beek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Subcategorieën