Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

De Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden VIZSLA als doel:

  • Het veredelen van het ras, dat wil zeggen: niet alleen zorgen dat er Vizsla's geboren worden maar de fok van nog betere honden bevorderen.
  • Het met elkaar in contact brengen van liefhebbers, zodat ervaringen kunnen worden uitgewisseld en we van elkaar kunnen leren.
  • Het voorlichten en adviseren van fokkers door middel van de Fokadvies Commissie (Fac). De vereniging heeft een Fokreglement opgesteld.
  • Het adviseren van aspirant-kopers en het bemiddelen bij verkoop en aankoop van pups via de vereniging, om te zorgen dat wat met zorg gefokt is, op de juiste plaats terecht komt.

U kunt online de Statuten en het Huishoudelijk Reglement en het Fokreglement lezen.

De volgende jaarlijkse activiteiten worden georganiseerd:

  • De ledenvergadering, waar onder meer aan de orde komen: bestuursverkiezingen, het gebeuren in het afgelopen jaar, wat doen we het komende jaar en alles wat verder voor de leden van belang is.
  • Een Clubmatch, die wordt gehouden om de honden op hun uiterlijk te beoordelen. Tijdens deze dag worden veelal ook demonstraties gegeven van wat een Vizsla zoal kan.
  • De veldwedstrijden, waar de Vizsla, jachthond die hij is, zijn of haar 'kunnen' kan laten zien, door training en natuurlijk aanleg bereikt.
  • Een gezelligheidsdag, die bestaat uit een wandeling van bazen en honden en hun families, aangevuld met een lezing of een film of iets dergelijks. In ieder geval iets, waar de leden van de vereniging geïnteresseerd in zullen zijn.

Verder geeft de vereniging een clubblad uit, de Vizsla Varia. Deze verschijnt 4 keer per jaar. Hierin vindt u bestuursmededelingen, tentoonstellingsuitslagen, een agenda van belangrijke hondengebeurtenissen en artikelen waarvan wij denken dat ze voor u interessant kunnen zijn. Eventuele bijdragen van leden worden zeer op prijs gesteld. Als vereniging willen wij u graag van dienst zijn als u vragen of problemen hebt betreffende uw Vizsla.

(Wanneer u bovenstaande documenten niet kunt openen, klik dan hier om het benodigde gratis programma te downloaden.)

Inloggen leden


Gebruikersnaam   Wachtwoord   Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Zoeken