user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

28 maart 2024

Op zondag 19 mei aanstaande is onze jaarlijkse Vizsladag. De gelegenheid voor leden en liefhebbers van Vizsla’s om kennis te maken met jachthondensport en elkaar beter te leren kennen. De inschrijving is nu geopend!

Locatie: De Waltakke, Bolksbeekweg 7, 7241 PH in Lochem. 

Inschrijven hoeft alleen als je deel wilt nemen aan de activiteiten met je hond of voor de barbecue. Als je puur van plan bent om te komen voor nadere kennismaking met onze rassen, ben je natuurlijk van harte welkom zonder aanmelding vooraf. 

Onderdelen waaraan je onder meer kunt deelnemen zijn: het basisexamen, de special, exterieurkeuring, ringtraining, junior handling, diverse proeven en een workshop zweetwerk.

Inschrijven? Lees verder voor meer informatie over deze leerzame en gezellige dag!

HET BASISEXAMEN (max. 25 honden)

Een mooie gelegenheid om te kijken hoever je gevorderd bent met de training voor de jachthondenproeven. Het examen bestaat uit de C-proef onderdelen van de SJP, hierbij wordt o.a. gebruikgemaakt van een (door jezelf meegebrachte) dummy. Naast een fraai diploma telt het behalen daarvan ook nog eens mee voor de jaarprijs voor beste Vizsla kort- of draadhaar. Een exterieurkeuring is verplicht, maar is niet bepalend voor het behalen van het diploma. 

DE SPECIAL (max. 10 honden)

Een onderdeel waarbij het werk na het schot beoordeeld wordt. Hierbij worden de honden zoveel mogelijk in situaties gebracht die in de jachtpraktijk zich kunnen voordoen. Elk jaar is het weer een verrassing hoe dit onderdeel eruit gaat zien. In ieder geval staat het garant voor spectaculair hondenwerk. Het niveau ligt op dat van de Meervoudige Apporteer Proeven, alléén geschikt voor ervaren honden.

EXTERIEURKEURING, RINGTRAINING EN JUNIORHANDLING

Wilde je altijd al eens met jouw Vizsla naar de kampioenschapsclubmatch of tentoonstelling, maar weet je niet wat te doen? Dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om daar kennis mee te maken. De exterieurkeuring wordt gedaan door een keurmeester die de Vizsla’s net als op een reguliere show beoordeelt en ontvang je een heus keurrapport. Daarnaast worden de fijne kneepjes van het showen van een hond vakkundig uitgelegd door een zeer ervaren handler, die al op menig show diverse honden in de Ere-ring heeft voorgebracht. Omdat zij zelf als juniorhandler begonnen is, geeft zij ook een workshop voor de kinderen tot 12 jaar hoe goed zij hun Vizsla kunnen laten zien aan de keurmeester.

DE DIVERSE PROEVEN 

Jonge honden en zelfs pups kunnen hier hun schreden in het jachthondenwerk zetten. Onder leiding van ervaren instructeurs word je met jouw Vizsla begeleid in het uitwerken van een sleepspoor, het veldwerk, het apporteren uit water, een kort apport en een markeerapport. Bij een markeerapport ziet de hond het wild of de dummy wel vallen, maar niet liggen en zal deze de valplaats moeten onthouden. 

Bij de apporteeronderdelen kunnen de jonge Vizsla’s kennismaken met wild. Natuurlijk zijn deze proeven ook een mooie opwarmer voor de ervaren honden. Alle onderdelen komen terug in de JachtBasisTest, waardoor dit voor eenieder een uitgelezen kans is om ervaring op te doen en eventuele trainingstips te krijgen.

WORKSHOP ZWEETWERK (max. 12 honden)

Een unieke kans voor iedereen die graag meer wil weten en leren over zweetwerk. Deze workshop staat open voor alle voorjagers met een Vizsla vanaf 1 jaar. De bedoeling van deze workshop is om beginnende voorjagers te enthousiasmeren voor deze prachtige discipline. Het doel van zweetwerk is simpel en nobel. Het doel van elke zweethonden geleider is het gewonde dier te vinden wat dan wel aangeschoten, aangereden of op andere wijze gewond is geraakt en dit dier uit zijn lijden te verlossen.

Ook is er aan het eind van de dag een gezellige barbecue waar jij je voor op kunt geven. Kosten (exclusief drankjes) € 16,00 per persoon, tot 12 jaar € 8,00 per persoon.

Tot slot

  •      Deelname staat ook open voor niet-leden van de vereniging.
  •      De deelnemende Vizsla moet wel een stamboom hebben.
  •      Inschrijven kan via het inschrijfformulier.
  •      De inschrijving staat open tot en met 8 mei.
  •      Kosten deelname aan het dagprogramma: € 40,00 per hond voor leden, € 55,00 per hond voor niet-leden.

Dus ben je nog geen lid, dan is dit de uitgelezen kans om nu lid te worden, dat scheelt je €15,00! Lid worden? Klik hier.  

Een gezellige dag!
Voorop staat dat we er een gezellige dag van willen maken, waarbij het voor eenieder interessant is om deel te nemen of te komen kijken. Zo ook om andere leden te leren kennen en natuurlijk uitgebreid over onze rassen te kunnen spreken. Zowel ervaren als onervaren honden zetten op deze dag hun beste beentje voor en zorgen voor verrassingen. Vele Vizsla-eigenaren hebben in het verleden met hun Vizsla de eerste stappen op het werken op de Vizsladag gezet.

Wil je zo vriendelijk zijn om niet te wachten met inschrijven tot de laatste paar dagen, maar vroegtijdig in te schrijven. Je bewijst de organisatoren hiermee een grote dienst.

Graag tot ziens op deze dag!