user_mobilelogo

Hoe vind je een verantwoord gefokte pup?

Een fokker kies je vaak op het gevoel, maar de informatie op onze website helpt je om een fokker te vinden die op een verantwoorde wijze Vizslapups fokt. Fokkers die lid zijn van de vereniging staan (nog niet allemaal) vermeld bij Fokkerij & Gezondheid. Leden zijn verplicht zich aan het Verenigingsfokreglement (VFR) te houden als zij hun reu of teef inzetten voor de fokkerij.

In het VFR staan de minimumeisen waaraan de ouderdieren moeten voldoen, om er een nestje mee te mogen fokken. Dat zijn eisen, op het gebied van bouw en uiterlijk (exterieur), gezondheid, welzijn en werkkwalificaties.

De dekkingen, nesten en pups van deze fokkers vind je bij Fokkerij & Gezondheid.

Natuurlijk kun je altijd een fokker benaderen voor een bezoekje bij hem of haar thuis.

Koop in ieder geval nooit via Marktplaats of een hond zonder stamboom! Zonder stamboom is je hond geen echte Vizsla, ook niet als hij er heel veel op lijkt. Een hond zonder stamboom mag aan de meeste officiële jachtproeven en –wedstrijden niet deelnemen.

Let op, als je een pup wil importeren uit het buitenland gelden speciale regels. Je leest er alles over op de site van de Raad van Beheer.

Voor meer tips: lees onze Pup-Informatiefolder. Heb je daarna nog vragen, mail ze dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkgroep Pup- en Rasinformatie helpt je graag verder!

Heel veel plezier en succes bij het vinden van een goede, gezonde en vrolijke Vizslapup!

Heb je liever een al wat oudere hond, dan is een herplaatser misschien wat voor jou. Heel af en toe presenteren wij een herplaatser op deze site.

Pup info folder