user_mobilelogo

Eigenlijk is er niet één Vizsla, maar zijn er twee: de Vizsla Korthaar en de Vizsla Draadhaar. Het zijn twee erkende rassen. Ze lijken erg op elkaar en daarom noemen we ze voor het gemak vaak: de Vizsla.

De Vizsla is een Hongaarse Staande jachthond, officieel heet hij de Magyar Vizsla. Rashonden worden ingedeeld in 10 verschillende rasgroepen. De Vizsla behoort tot rasgroep 7 de Voorstaande honden, sectie Continentale staande honden.

De Vizsla is een all-round jachthond, die de jager bij kan staan in alle vormen van de jacht, van veldwerk en waterwerk tot zweetwerk in bospercelen. We willen deze veelzijdigheid in stand houden. Hoewel de Vizsla een all-round jachthond is, zijn sommige individuele Vizsla’s in staat excellent te presteren op het hoogste niveau in het klassieke veldwerk.

Het veldwerk is het belangrijkste werk van de Vizsla. Veel andere rassen kunnen net zo goed apporteren en waterwerk doen, sommigen zelfs beter. Andere rassen kunnen ook een spoor uitwerken. Maar het zoeken van wild in een veld, op volle snelheid, zo efficiënt mogelijk, met de neus hoog, gefocust op alleen de geuren in de wind, wild vinden en voorstaan en fixeren, dat is wat alleen een staande jachthond kan doen! Ook heel belangrijk is dat de meeste van deze eigenschappen (de neus, de stijl van zoeken, de interesse in het wild) erfelijk zijn en dus van groot belang in de fokkerij.
De Vizsla wil graag voor zijn baas werken, hij heeft een grote will-to-please. Het is een intelligente hond die snel leert. Maar ook een gevoelige hond die graag deel uit maakt van het gezin.

Karaktereigenschappen:

  • Een flinke portie jachtpassie
  • Leert snel
  • Kan een ruwe behandeling slecht verdragen
  • Lief voor kinderen
  • Levendig temperament en aanhankelijk
  • Bij voldoende buitenactiviteiten rustig in huis

Pup info folder